Toiminta

Kärsämäen 4H-yhdistys on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton yhdistys. Kärsämäen 4H-yhdistys on perustettu 1931, sen toiminta on muuttunut ajan mukaan. Nykyisin enää harvat kasvattavat kasvimailla omaa palstaa, kun taas ennen se oli todella yleistä. Yhteistyön merkitys korostuu, mekin teemme yhteistyötä muiden yhdistysten kanssa.

 

 

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.
YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Kärsämäen 4H-yhdistys tarjoaa monipuolista tekemistä lapsille ja nuorille.

  • Kerhoja
  • Leirejä
  • Kursseja
  • Tapahtumia
  • Retkiä
  • Työllistämistoimintaa
  • yms yms

Lisätietoa toiminnoista löydät vasemmalta palstalta!

4H mukana Hyönteishotellit2020-kampanjassa

4H-järjestö on mukana maa- ja metsätalousministeriön lanseeraamassa Hyönteishotellit2020-kampanjassa, jossa kannustetaan suomalaisia pystyttämään hyönteishotelleja omistamilleen pihoille, parvekkeille ja poluille.

Kampanja on osa YK:n kansainvälistä kasvinterveysvuotta, ja sen taustalla on huoli maailmanlaajuisesta hyönteiskadosta: ilman sopivia majapaikkoja koloissa pesivät pölyttäjät eivät selviydy eivätkä lisäänny, jolloin ruokakasvit katoavat.

Muun muassa ilmastonmuutos, ympäristömyrkyt ja kaupungistuminen ovat kaventaneet pölyttäjähyönteisten luontaista elintilaa, joten hyönteiset kaipaavat ihmisten apua sopivan majapaikan löytämiseksi. Tarvitsemme pölyttäjähyönteisiä, jotta löydämme myös tulevaisuudessa lautasiltamme mustikat, omenahillon sekä muut ihanat marjat ja hedelmät.

Hyönteishotelli2020-kampanja tukee 4H:n arvoja sekä strategiaa. 4H haluaa olla mukana tukemassa luonnon monimuotoisuutta sekä kestävää kasvua tekemällä oppien.

Uhkaavan hyönteiskadon takia hotelleille riittää kysyntää hyönteisten maailmassa enemmän kuin koskaan. Kuten linnuille tehdään pönttöjä, voi päiväperhosille, erakkomehiläisille ja muille pihan hyönteisille perustaa hyönteishotellin vaikkapa maitopurkkiin helposti askarrellen. Hyönteishotellin rakentaminen on helppoa ja hauskaa tekemistä kerholaiselle vaikkapa yhdessä perheen kanssa viikonloppuna.

Yksinkertaiset ohjeet hyönteishotellin rakentamiseksi löydät 4H:n TOP-tehtäväsivustolta tästä linkistä.

Hotellin ripustaminen ei ole jokamiehen oikeus. On tärkeää muistaa, että hyönteishotelleja voi sijoittaa vain omistamalleen maalle, ei naapurin tontille eikä yleisille viheralueille tai kaupungin puistoihin.

Lisätietoja kampanjasta sekä vinkkejä oman hotellin pystyttämiseen löytyy Hyönteishotellit2020-kampanjan verkkosivuilta www.hyönteishotellit.fi. Yleisradio toteuttaa samaan aikaan Pelasta pörriäinen -hankkeen. Kukin hyönteisten ystävä voi ilmoittaa hyönteishotellinsa Yle Luonnon verkkosivuille osoitteessa yle.fi/luonto. Sivustolla voi seurata kampanjoissa rakennettujen hyönteishotellien määrää.

Oman hotellin voi jakaa sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #hyönteishotellit2020, #pelastapörriäinen ja @hyonteishotellit2020, jolloin koko Suomi pääsee seuraamaan uuden ”hotelliketjun” levittäytymistä kevään ja kesän mittaan. Muista merkata kuvaasi myös @4hsuomi #4hsuomi

Nuorten iltakahvila
Marjarasteilla
Ponssella
Eräkerho vaelluksella
Linturetkellä
Panasonicin puunistutus kampanja
Junnujen liikuntakerhon porukkaa pitämässä myyjäisiä nenäpäivä keräyksen hyväksi
Ketjuvasikka